Estetisk kommunikation - affisch

Hejhej!
 
I måndags hade vi sista lektionen för uppgiften att skapa en affisch till vårvisningen i maj. Jag och Wiktoria var lite stressade lektionen innan dess eftersom vi inte kommit så långt men det hade vi inte behövt vara för vi han under måndagens lektion inte göra en, inte två, utan 7 olika versioner. Den längst ner är den av våra som vi skickade in till omröstningen. 
 
Vi började uppgiften med att bestämma ett tema, och det tog inte lång tid för oss att komma fram till att vårt tema (som vi även känner är temat för visningen) är vår. Och vår för oss betyder växter, framför allt blommor, i alla regnbågens färger. Därför gjorde vi ett eget typsnitt (Wiktoria var den som målade och jag arbetade i datorn med photoshop och dylikt), se bild nedan, men när vi sen skannade in den blev mörk och tråkig, hur mycket jag än ljusade upp den så blev det inte bra. Antingen var den svart eller så var den vit.... Sedan tipsade vår klasskompis Julie om ett typsnitt som skulle passa oss bra (se bild 3) och då valde vi att göra lite olika alternativ med båda typsnitten. 
 
Sen gjorde Wiktoria blommorna som vi har på de sista 4 bilderna, för att få in lite mer färg i de vita bilderna och för att ha ett till element som inte var text. 
 
//Sandra
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0