Arkitektur och rum - Vårvisning

Hej!
 
I kursen Arkitektur och rum har vi precis slutfört ett projekt där vi i grupper om tre har gett förslag på hur catwalken till Vårvisningen kan utformas. Såhär ser vårt förslag ut:
 
Jag har arbetat tillsammans med Annie och Genwa och vi har valt sommarnatt som tema. Anledningen till att vi valde temat var för att kunna arbeta med ljus och mörker och skapa en neutral catwalk som passar många då de alla har inspirerats av olika saker och har olika teman på sina kollektioner.
 
 Vi började projektet med att sortera och sammanfatta de behovsanalyser som modeeleverna hade fyllt i för att ta reda på vad de hade för teman på sina kollektioner och önskemål inför visningen. Efter sammanfattningen hade vi en lista att inspireras av:
- dramatik
- ljus/mörker
- kontraster
- detaljer
- sommar
- stilrent
 
Nu började det jobbiga. Vi hade svårigheter med att komma fram till ett tema och vad vi skulle kunna göra med catwalken. Ideérna var för stora för den lilla budgeten och det enda vi hade varit säkra på att vi skulle använda oss av (siluett från de stora fönsterna) blev vi tvungna att slopa då vi fick reda på att staketet på rampen till scenen, som verkligen förstörde siluetten, inte gick att ta bort.
 
Vi började tänka på hur det skulle se ut rent tekniskt istället för tema och design och bestämde oss rätt fort för att modevisningen skulle ske rakt över rummet istället för i mitten som man kanske i normala fall brukar ha. När vi sen började rita upp rummet i Sketchup arbetade de andra två (som inte gjorde sketchup) med att leta inspiration på pinterest. Det var då vi kom på vårt tema och projektet kunde slutföras.
 
Som man kan se på bilden så ska pelarna kläs i ett ljusnät och blad i grönt papper ska fästas i nätet med hjälp av fiskelina. Catwalken ska markeras upp med en ljusslinga på golvet och i taket ska det hänga runda bollar av papper med ljus i. Projektet ska redovisas för modeeleverna (eftersom de är våra kunder) och sen ska vi rösta fram ett vinnande förslag.
 
//Sandra
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0