Arkitektur och rum - inredning i det offentliga rummet

Hejhej!
 
Vi har precis inlett ett nytt projekt i kursen Arkitektur och rum där vi ska göra ett designförslag på en relativt oanvänd yta mellan Operan, Älvrummet och Läppstiftet här i Göteborg. Ytan är en stor gräsplan med konstgräs som används mest som passage.
 
Vi har varit där två gånger för att titta och tänka på ytan används. Vi har ritat på en karta vilka vägar folk går och vilken del som används. När vi var där i måndags var det på eftermiddagen, 10 över 15 och det var regningt, kallt och tomt och de få människor som vistades på platsen gjorde det enbart av transportsyfte. När vi var där för andra gången, idag vid lunchtid, var det betydligt mer folk, kanske eftersom det idag inte regnade. En massa barn var där och lekte och spelade fotboll och mer folk promenerade i området, dock fortfarande av transportsyfte. 
 
Jag skulle vilja att ytan inte känns så tom, kall och tråkig, utan inbjudande, spännande och framförallt använbart! Min tanke är en stig som går tvärs över ytan med korta avstickare. Stigarna ska vara omringade av höga träd för att skapa känslan av att man går i en skog och det ska vara en stig med små stenar för att skapa en känsla av "yellow brick road" från filmer The Wizard of Oz.  Längs stigen ska det finnas parkbänkar, blommor, planteringslådor osv. Lärare för klasser med mindre barn ska kunna "låna" planteringarna och gå dit med barnen och plantera på våren, helt gratis såklart, så barnen får pröva på att plantera och se när allt växer.  Träden kommer stoppa vinden och få hela området vid Operan att kännas mindre blåsigt och det är alltid trevligt med växtlighet i städerna. 
 
 
 
 
 
På min yta vill jag även ha någon typ av fotbollsplan eller liknande där barnen kan leka och spela olika bollsporter, precis som de gjorde när vi var där idag. Problemet är att det redan är en plan med låtsasgräs (och jag hatar låtsasgräs så det är inte ett alternativ), en vanligt gräs är inte att tänka på i vårt regniga Göteborg då det kommer ta en vecka och gräsplanen kommer vara en enda sörja av gegga... 
 
//Sandra


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0