Design 2 - Slutkollektionen

Hejhej!
 
Denna vecka är lektionerna på eftermiddagen inställda pågrund av utvecklingssamtal, alltså ingen Design 2 lektion på torsdag! Därför sitter jag idag kvar i skolan och jobbar mellan 12-18 (sjukt va jag är duktig när man tänker efter...)! Klockan är nu strax efter 14 och jag har redan hunnit med massviss! Collagen med de olika möblerna är färdiga och så här ser de ut:
 
Det som återstår nu (och som jag ska hinner med på typ en vecka................) är:
- Logga och varumärke
- Prototyp av en möbel
- Ta reda på sängens historia
- Presentation
 
Jag har inte besämt mig riktigt än vilken möbel jag ska göra prototyp av. Jag hade från början tänkt göra sängen eftersom det var min första möbel och den är kärnan i kollektionen, men jag ska få göra min prototyp i ett dyrt träliknande material och jag vill verkligen göra det snyggt vilket jag kanske inte riktigt hinner med om jag tar den svåraste möbeln...
 
Sen var det ju det där med logga också... Jag skulle vilja ha en logga för märket och en för kollektionen men jag kommer inte på vilka namn jag ska ha så det är svårt att gå vidare förrän jag kommit på ett... Namnet för märket ska ha med barn,  griffelfärg och att måla och kollektionen ska ha allt det, plus djur-/fotavtryck....
 
UPDATE:
Klockan blir 16 om en minut och jag har äntligen kommit fram till vilka loggor jag ska ha! Mitt märke heter TINY ARTISTS och kollektionen heter HOPSCOTCH. Här nedan kommer exempel på olika loggor jag har exprementerat med, de två översta är de som jag till slut valde!
Jag har använt mig av dafont.com för att ladda ner olika typsnitt som passar barn och det typsnittet som finns i både rosa, grönt och båda färgerna tillsammans heter Child's play och det är den jag ska använda mig av. Till och med namnet passar kollektionen! Jag funderade från början på att namnet endast skulle ha än av kollektionens tre färger (svart, grön och rosa) men i endast svart känndes det för tungt, allvarligt och tråkigt (och inte heller speciellt barnsligt...) i rosa blev det för "flickigt" och i grönt blev det lite för "pojkigt" (jag tycker inte att man som tjej inte får ha grönt, men jag tänker på att samhället har den bilden av färgen vilket gör att kollektionen kommer förknippas med endast flickor eller pojkar och det vill jag inte) men när jag använde alla tre färgerna samtidigt kändes det mer neutralt. 
 
Som jag sa (och som är rätt uppenbart när man ser bilden ovan) så kommer kollektionen heta hopscotch vilket på svenska betyder hoppa hage. Hoppa hage är något som jag verkligen kopplar till min barndom eftersom vi lekte det jämt och det hoppas jag att man som barn fortfarande gör även i dagens moderna samhälle.
 
Kollektionens grund ligger i fotavtryck och att motivera barnen till lek och att kopplingen till djuren och naturen ska göra barnen nyfikna och på ett sätt ta in naturen i barnens rum. Kollektionen består av 5 möbler och fyra djur, häst, hund, katt, fågel och människa (vi är ju faktiskt djur) och dessa djurs fot-/tassavtryck finns på möblerna och därför även i kollektionens logga.
 
Nu ska jag jobba vidare med presentationen och förbereda för att på onsdag eller torsdag skapa produkten!
 
//Sandra
 

Estetiskt kommunikation - Kokbok

Hejhej!
 
Vi håller på för fullt med vår kokbok och det är snart dags för att skicka iväg den till företaget som ska trycka boken. Som jag tidigare berättat skulle vi alla i klassen göra varsitt förslag på hur kokboken ska se ut. Efter detta röstade vi fram en framsida, ett uppslag och en titel som vi ska använda oss av. Mitt förslag vann inte, alltså fick jag ändra mitt recept till den layout som det vinnaren hade valt.
 
Jag funderade i början av uppgiften på att göra en tårta utav gigantiska kakor och frosting eller en mug cake (sån kaka man gör i mikron i muggar/koppar) för att göra något oväntat och speciellt, men det blev tillslut en helt vanlig Pavlova. Kak-tårtan kändes för omständig och amerikansk och när jag prövade att göra muggkakor blev de inte alls som jag ville... De smakade faktiskt bra men det saknades finess och jag tycker att det viktigaste med bakning är att det ser gott ut, speciellt i en kokbok... Jag valde därför att göra Pavlova. Maränger med apelsincurd, grädde och toppad med frukt. Gott och vackert att se på! Såhär ser mitt förslag ut:
 
 
FRAMSIDA
 
UPPSLAG 
 
Jag skrev i början av projektet att jag inte ville göra den gulligullig och pastellig, dock tycker jag nu i efterhand att den blev det i alla fall... Kanske inte fullt ut så gulligullig och pastellig som kan förväntas av mig, men ändå...
Trots detta är jag ändå nöjd med mitt förslag. Jag tycker att framsidan är fin, att färgerna passar bra till bilden (det ingick i mitt förslag att man skulle använda sig av en färg som finns i ens egna bild när man gör uppslaget till sitt recept) och det ser exklusivt ut. Dock säger det mer Sandra än Estet12 och passar kanske därför bättre om jag hade gjort en egen bok och inte en tillsammans med klassen.
 
När jag hade gjort mitt uppslag efter den vinnande layouten (Isabels layout) ser den ut såhär:
 
 
Jag tycker att mitt recept gör sig bättre till Isabels layout än vad den gör till min egna. Bilden är ganska så detaljerad och färgglad vilket gör att det passar bra med en stilren och vit layout, något jag inte tänkte på när jag gjorde min egen (sen gillar jag ju färgglada saker så det brukar sällan bli vitt det jag gör...) och man ser mycket mer av bilden och av bakverket med hennes layout. Jag tycker också att det lite lekfulla typsnittet (det som är till rubrikerna: moonflower) passar väldigt bra till designen eftersom den gör den rolig och skapar den där känslan av mysigt och hemmabakat som man vill ha i en kokbok. Hennes layout är också väldigt tydlig med vad som är ingredienser och vad som är "gör så här", men jag tycker att min layout gjorde det tydligare för oss med flera delar i receptet att "det här är ingredienserna till marängerna, och det här till curden..."  Hennes layout känns dessutom mer som en layout med ett tema som passar vår klass, ett tema som verkligen säger "Estet12s bakbok"!
 
Dock använde sig hon endast av en halv sida med bild vilket gjorde att jag blev tvungen att kapa av halva min bild, den sidan där man ser blommorna och marmorplattan. Min tanke med hur jag la upp det för fotograferingen var att den kalla och stela marmorplattan skulle mjukas upp av den blommiga tekoppen, de riktiga blommorna på bordet och det creme-vita tyget i bakgrunden och det skulle bli en neutral, fin och fräsch bakgrund så att bakverket skulle komma fram. Nu ser man endast Pavlovan och den blommiga tekoppen och utan de andra delarna så tycker jag att tekoppen tar för mycket fokus från bakverket, även om den är i bakgrunden och att bilden som förut kändes lugn nu känns aningens för mycket eftersom det finns två komponenter som båda tar mycket fokus: färgglad bakelse och mönstrad mugg.
 
Fördelar med Isabels layout:
- Stilrent
- Enklare layout: passar bättre till detaljerade bilder
- Ett tema som passar klassen bättre
- Tydlig vad som är vad (ingredienser/"gör så här")
 
Fördelar med min layout:
- Man använder hela bilden: passar bättre till den bild jag tagit
- Tydligt vilka ingredienser som tillhör maränger och vilka som tillhör curden
 
Som jag sa i början av inlägget så ska boken snart tryckas (vi har lämnat in de slutgiltiga sidorna till Merete) så hon ska skicka in det snart om hon inte redan har gjort det så om bara ett litet tag kommer vi kunna säga att vi gjort vår alldeless egna kokbok, hur häftigt är inte det? :)
 
//Sandra
 
 
 

Arkitektur och rum - Vårvisning

Hej!
 
I kursen Arkitektur och rum har vi precis slutfört ett projekt där vi i grupper om tre har gett förslag på hur catwalken till Vårvisningen kan utformas. Såhär ser vårt förslag ut:
 
Jag har arbetat tillsammans med Annie och Genwa och vi har valt sommarnatt som tema. Anledningen till att vi valde temat var för att kunna arbeta med ljus och mörker och skapa en neutral catwalk som passar många då de alla har inspirerats av olika saker och har olika teman på sina kollektioner.
 
 Vi började projektet med att sortera och sammanfatta de behovsanalyser som modeeleverna hade fyllt i för att ta reda på vad de hade för teman på sina kollektioner och önskemål inför visningen. Efter sammanfattningen hade vi en lista att inspireras av:
- dramatik
- ljus/mörker
- kontraster
- detaljer
- sommar
- stilrent
 
Nu började det jobbiga. Vi hade svårigheter med att komma fram till ett tema och vad vi skulle kunna göra med catwalken. Ideérna var för stora för den lilla budgeten och det enda vi hade varit säkra på att vi skulle använda oss av (siluett från de stora fönsterna) blev vi tvungna att slopa då vi fick reda på att staketet på rampen till scenen, som verkligen förstörde siluetten, inte gick att ta bort.
 
Vi började tänka på hur det skulle se ut rent tekniskt istället för tema och design och bestämde oss rätt fort för att modevisningen skulle ske rakt över rummet istället för i mitten som man kanske i normala fall brukar ha. När vi sen började rita upp rummet i Sketchup arbetade de andra två (som inte gjorde sketchup) med att leta inspiration på pinterest. Det var då vi kom på vårt tema och projektet kunde slutföras.
 
Som man kan se på bilden så ska pelarna kläs i ett ljusnät och blad i grönt papper ska fästas i nätet med hjälp av fiskelina. Catwalken ska markeras upp med en ljusslinga på golvet och i taket ska det hänga runda bollar av papper med ljus i. Projektet ska redovisas för modeeleverna (eftersom de är våra kunder) och sen ska vi rösta fram ett vinnande förslag.
 
//Sandra
 

Design 2 - Slutkollektionen

Hej!
 
Idag har vi lektion i Design 2 då vi arbetar med slutkollektionen och jag tänkte att jag skulle visa det jag har gjort hittills. Jag ska ju som sagt göra en kollektion med 5st barnmöbler inspirerade av naturen och av olika djurs fotavtryck. Jag har nu gjort färdigt alla mina möbler i sktechup - en säng, fotölj, bokhylla, garderob och en stol. Alla är gjorda i tre olika färger, grön, svart och rosa. Såhär ser stolen ut i olika vinklar och olika färger:
 
 
Det som nu återstår är att alla möblerna ska få fotavtryck av djur på sig och sättas ihop i collage, sen ska jag göra en prototyp av en av dem och skriva bakggrundshistorien till en av dem!
 
//Sandra
 
 
 
RSS 2.0