Estetisk kommunikation/Historia 2 - Gustav Adolfs Torg

Hejhej!
 
Vi har börjat med ytterligare en ny uppgift (aaah panik!!) där vi ska ge förslag på hur Gustav Adolfs Torg i Göteborg ska göras om. Förslaget ska spegla Göteborg både då och nu och visa på det gröna och jämlika Göteborg. Jag har valt att åter igen arbeta tillsammans med min klasskompis Wiktoria, eftersom jag trivs med att jobba i par för att ha någon att bolla idéer med och dela ansvaret med.
 
Som man typ kan läsa sig till i rubriken så är det en uppgift som vi jobbar med i två kurser - Estetisk kommunikation och Historia 2, och vi kommer därför skriva en uppsatts till arbetet som handlar om Göteborgs historia. Är inte hundra säker på vad det innebär än (vi har inte börjat skriva än utan bara gått igenom saker på lektionerna i Historia) men tanken är att vi ska skriva på uppsatsen på Historielektionerna och jobba med förslaget på lektionerna i Estetisk kommunikation, vi har dessutom lektionerna i Bildteori då vi kan jobba med uppgiften eftersom vi inte kommer börja med någon ny uppgift i den kursen (PRAAAISE THE LOORD).
 
Veckan började alltså med en historialektion där vi fick titta på en film om Göteborgs historia, sen efter lunch hade vi Estetisk kommunikation (ursäkta mig men varför i fridens namn döpa en kurs till ett sånt jobbigt och långt namn?? kommer kalla den för estkom från och med nu!) nåväl, vi började med att gå till Gustav Adolfs torg (det ligger lägligt nog typ 100 meter från skolan) för att få inspiration, se hur platsen används, kolla hur folk rör sig, skissa på idéer och ta kort. Här kommer några små bilder som jag tog:
 
 
 
 
 
Inte de vackraste bilderna kanske... Kombinerar detta med en ståtlig bild på herr Gustav Adolf en lite soligare dag, tagen från kära Google:
 
 
Det jag kunde konstatera på plats var att torget är en passage, både till Packhuskajen, Brunnsparken och till Nordstan. Folk går tvärs över torget och det är därför viktigt att man inte ska tvingas gå runt för det kommer leda till att folk väljer att gå en annan väg... Dessutom är torget en mötesplats. Det ligger centralt och bra och det är ganska svårt att missa eftersom det är stort och det är ganska svårt att missa varandra eftersom det är så öppet. Däremot är det knappt någon växtlighet eller så, vilket jag gärna vill att vi ska få in.
 
Bloggar igen om några dagar när vi kommit igång med projektet mer ;)
 
//Sandra
 
 
 
 
 

Arkitektur och rum - Gunnebo lusthus

Hejhej!
 
I fredags förra veckan började vi på en ny uppgift i Arkitektur och rum (shit tänker jag då eftersom det bara är 45 dagar till studenten............. men det verkar väldigt roligt så ser ändå fram emot det) som handlar om (som rubriken redan skvallrat om) att designa ett lusthus till Gunnebo slott. Lusthuset ska vara i samma stil som slottet, nyklassicism, och vi kommer utgå från en grundritning när vi gör våra förslag. Så här ser Gunnebo Slott ut för er som inte har koll på det: 
 
 
Vi kommer designa lusthuset åt en 40-årig kvinna med reumatism och måste ta hänsyn till hur det påverkar hennes liv och vad jag som designer/inredare kan göra för att förenkla hennes liv. Vi ska även göra en produkt för att förenkla för någon med reumatism. Efter introduktionen började jag skissa på olika förslag för att komma fram till en bra möblering osv. 
Skissen ovan är den variant som jag kom fram till var bäst och det är alltså den jag kommer genomföra (typ... den är inte helt färdig än). Halva lusthuset kommer vara helt stängt utan varken fönster eller dörrar för att skapa en sittplats fri från drag och kyla eftersom jag råkar veta att reumatism blir värre av kyla. Andra halvan har dörrar på varje vägg som man kan öppna för att få in ljus, luft och natur, men ändå utan att hamna i drag. Den halvan utan fönster och dörrar kommer ha en vägg- och golvfast, månformad bänk, med förvaring och plantering. Framför bänken ska det vara ett runt/ovalt bord (även det med lite planteringsmöjligheter) och jag funderar på om eventuellt bordet ska gå att rulla och dela i två så man kan ställa de två delarna där man vill (typ vid väggen bredvid hyllan så kan man stå där och plantera och inte behöva gå så långt) men är som sagt inte helt färdig med min idè än!
 
 
Nästa lektion ska jag börja arbeta på den modell av lusthuset jag ska skapa samt läsa på om reumatism och försöka klura ut vad för mer saker jag ska hitta på för att göra det enklare för min fiktiva kund. 
 
//Sandra
 
 

Estetisk kommunikation- affisch

 Hejhej!
 
Förra veckan började vi med en ny uppgift på lektionen i Estetisk kommunikation. Vi ska göra förslag på affisch till Vårvisningen vi ska hålla på Frilagret i maj. Jag valde att arbeta ihop med min klasskompis Wiktoria. Vi har hittills kommit fram till att inspireras av blommor eftersom det så väl representerar våren. Under lektionen i måndags jobbade jag med att göra inspirationscollage, välja och mixa färger till bakgrunden medan Wiktoria målade rubriken för hand (bokstäver med blommor > se bild 2). 
 
 
Nästa vecka är sista lektionen och vi har relativt mycket kvar att göra eftersom vi från början hade tänkt färglägga i datorn men fick ändra idén lite då linjerna för otydliga för att vi skulle kunna fylla i. 
 
//Sandra
 
 
 
RSS 2.0