Estetiskt kommunikation - Kokbok

Hejhej!
 
På lektionen idag har vi börjat med en ny uppgift där vi tillsammans i klassen ska göra en bok med våra bästa fika recept! Vi ska göra varsitt förslag på en framsida och ett uppslag och vi kommer sedan att rösta fram det förslag som vi gillar mest och därefter göra vår bok på riktigt! 
 
Efter en kort genomgång om grafisk design, typsnitt och vad som är viktigt att tänka på när man gör en kokbok (tema osv.), så gick vi till Akademibokhandeln för att kika på andra böcker för inspiration. Jag har inte helt bestämt  mig vilket recept jag ska använda, men funderar på en tårta med chocolate chip cookies som botten och med creamcheese frosting till eller någon typ av Mug Cake. Både dessa har jag fått inspiration till från en Youtube-kanal kallad Gemmas Bigger Boulder Baking.
 
                                                
Chocolate chip cookie cake      
 
 
Mug cakes...
 
Om jag gör den tårtan, eller något annat som hon inspirerat mig till, så vill jag att boken ska, precis som bakverken, vara lite annorlunda. Jag vill inte göra en sterotypisk, pastellfärgad och gulligullig bok (även om jag ju älskar allt som har med pastellfärger och gulligull) eftersom det inte skulle passa recepten. Jag vill göra en bok som kanske inte sticker ut i mängden jättemycket, men som iallafall inte ser ut precis som alla andra gör. 
 
Nedan kan du se en bild på två stycken lite mer klassiska kokböcker, inte så speciella, inte så extrema, men budskapet når fram, designen är tydlig och jag tycker det ser fräscht och trevligt ut...
 
Istället för de klassiska böckerna ovan hittade jag även några böcker som var lite mer moderna och häftigare...
 
 
 
 
Jag vill försöka göra min kokbok rätt så stilren och med inslag från naturen för att den ska kännas fräsch, men vill samtidigt att den inte ska bli säsongsbetonad utan att den ska fungera året runt... Eller kanske som förslag till hela boken att man har fyra olika kapitel efter de fyra olika årstiderna, vinter, vår, sommar, höst... 
 
//Sandra

Arkitektur och rum - inredning i det offentliga rummet

Hej!
 
Under dagens lektion med Arkitektur och rum har jag arbetat vidare med mitt förslag på hur man kan använda ytan utanför operan. Mitt förslag består av en slags minipark. Ytan ska fyllas med träd, buskar och blommor med en stig av små gatustenar som går igenom skogen. Parkbänkar och små gläntor där man kan sitta ner och fika m.m ska vara längs stigen... 
 
Idag har jag skurit ut min platta i den tunna sortens kapaskiva och målat mina "stigar" på ett papper, använt pappret som mall och målat grönt runt om. Jag har även målat tändstickor som jag ska ha som träd och börjat måla på stigen. 
 
Min tanke är att ytan ska användas som ett slags promenadstråk/park där man kan promenera lite på lunchen för att komma ut i friska luften, eller ta med sig lunch dit och sitta där och äta (detta gäller väl mestadels på sommaren). Jag tänkte mycket på det när jag var där och kollade, att många bara går rakt över ytan. Ytan fungerar alltså som transportsträcka för många och jag ville göra den till en lite trevligare transportyta som även ska locka till att stanna kvar längre. Att det är träd på ytan kommer även att stoppa vinden som blåser in rakt in i mellan husen som i en korridor, vilket kommer få det att kännas trevligare. Det är också alltid trevligt med grönska i en stad och jag tror att det kommer göra många människor glada, speciellt eftersom det är tänk att vara färgglada träd av alla möjliga sorter!
 
Ett citat från filmen "Den mänskliga staden", fick mig att tänka på hur viktigt det är med allmänna ytor:
 
" Om man tänker på hur vi har levt historiskt, så gjorde vi det i stammar och klaner. Det var stora hushåll, stora byar och stora släkter. Vår instinkt är att umgås med andra. Det är ett väldigt modernt fenomen att vi lever i små hushåll på två eller tre personer eller helt själva."
 
Jag tänkte på hur viktigt det är att allmänna ytor är vackra och trivsamma för att vi ska dras till dem, ut från ensamheten till de andra människorna, och att vi har platser även i städerna där vi kan träffas. Jag tror att det ligger mycket i det som de säger, och jag tror att det moderna samhället, och lyxen med stor yta som har kommit med den, har lett till att vi isolerar oss allt mer, och att vi människor, som egentligen är mycket sociala varelser, håller på att förvandlas till antisociala och deprimerade ensamvargar... Det är därför viktigt med allmänna ytor, och jag tror att min park skulle kunna föra samman människor på ett annat sätt, då jag tror att man kanske istället för att sitta hemma och titta på tv, kanske väljer att gå till parken och sola med sina vänner på sommaren, eller kanske möter upp någon för att gå några rundor i parken och kolla på julbelysningen och fika med någon på vintern. Även de som bor i städerna ska ha tillgång till grönska och gemenskap!
 
//Sandra
 
 

Estetisk kommunikation - Patent

Hejhej!
 
Dagens lektion i Estetisk kommunikation har flutit på bra och jag har arbetat för fullt med uppgiften om Patent. Det var sista lektionen innan redovisning och min grupp hann precis att bli klara :) Det har varit två lektioner till innan denna som jag inte har bloggat om, varav den ena var jag sjuk och inte med på och den andra jobbade jag hela lektionen med att skapa två olika filtar med två olika mönster.... (se bilderna nedan)
 

Untitled-7.jpgUntitled-2.jpg

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Under dagens lektion arbetade jag och några till ur gruppen med att skriva ett manus för redovisningen som ska göras muntligt nästa måndag!
 
//Sandra
RSS 2.0